Häromdagen skrapade jag vindrutan på väg till ett tidigt frukostmöte. Jag skulle träffa Richard som är konsult på One. Flera tankar gick genom huvudet som det gör inför alla mina möten. Hur går det? Vad går bra? Hur sköter vi oss? En annan fråga som jag skulle ställa var; Varför jobbar du på One?

Vi möts upp denna kalla höstmorgon i Solna. Vi beställer frukost. Richard tar en smörgås och jag likaså. En varsin kaffe och därefter är diskussionen igång. Richard är målfokuserad, välpolerad och medveten. Man kan se det i blicken på honom – någon skulle säga intensiv, jag säger tydlig. Richard ger mig tips på hur man kan hantera effektivitet och kvalité, han är självklar i sina åsikter och övertygande. Jag lyssnar intensivt. Tänker för mig själv, fasiken vilken ynnest att få jobba med sådana proffs varje dag!

Vi kommer sonika in på min fråga som jag ville ställa:
Per: – Richard, varför jobbar du på One?
Richard: – Tystnad… Richard tittar ned med blicken, låter tystnaden göra jobbet. Han lyfter blicken och är fortsatt tyst på retoriskt korrekt sätt.
Per: – Ja, vad är det som gör att du är så engagerad i det du gör och varför jobbar du på One?
Richard – Låt mig citera en sång från Oskar Linnros.
Det var inte så att han sjöng ut orden men det kom från hjärtat och där trillade även polletten ner hos mig. Svaret var förvånande men ändå pricksäkert.

”ÄKTA KÄNNER ÄKTA DÄRFÖR GILLAR VI VARANN”
Oskar Linnros, Från Balkongen.

”Varför gör vi det vi gör och vart kommer ert enorma engagemang från?” är en fråga som jag till och från får. Jag tror att Oskar Linnros sätter ord på det och utifrån det bygger vi vidare på vår framgångsrika idé!