Hur påverkar den digitala utvecklingen oss människor, på riktigt? Hur kan den förbättra vår vardag samtidigt som man undviker att den äter upp all vår tid? Kan AI funka som i kultfilmen Her; en ledsagare genom ens egna känsloliv? Och kan VR verkligen vara bra för något annat än spel? Digital Animo är en ny storydriven podcast producerad av Soundtelling på uppdrag av IT-konsultbolaget One Agency. Det första avsnittet släpps söndagen den 11 juni och säsongen innehåller totalt fem avsnitt som kommer ut veckovis. I poddens första säsong får ni höra bland annat Zakaria Hersi som fick det på pappret omöjliga uppdraget att etablera en webbmarknadsplats i Nigeria, Faviana Vangelius, VD på SVRVIVE Studios och Johan Lundström chef vid sensoriska laboratoriet på KI berättar om hur VR kan göra det möjligt att förstå människan på ett helt nytt sätt. Hoa Ly berättar om hur en resa i Tokyos tunnelbana fick honom att se in i framtiden, en framtid där vi levde av och med våra telefoner och ambulansföraren Axel Moberg berättar om drömmen att hjälpa barn till ett tryggare hem.

One Agency är ett värdebaserat IT-konsultbolag som tror på att våga göra saker annorlunda. Genom podden Digital Animo vill de inspirera omvärlden till att reflektera över vad som händer med oss människor i en värld som fokuserar mer och mer på Tech, och samtidigt hur vi som människor kan använda denna framfart till att göra något bra och spännande. Elise Lilliehöök, programledare:

— På One Agency är vi övertygade om att även inom tech-branschen så börjar och slutar det med människan. Det är extra viktigt när vi arbetar inom IT att komma ihåg att det faktiskt är människor vi jobbar tillsammans med. Att använda ljud och berättande som ett verktyg att skapa fina berättelser om just människan bakom alla trendiga techiga buzzwords kändes äkta, spännande och jätteroligt!

— Genom stories som kommer nära inpå individen kan vi få våra lyssnare att inte bara se den teknologiska utvecklingen på ett annorlunda sätt, utan även sig själva. För bakom appar, kognitiva agenter och användargränssnitt – precis som med allt som skapas av människor – så finns det drivkrafter som är allmänmänskliga, oavsett var man kommer ifrån eller vem man är. Alla kan vi uppleva känslan av rädsla, nervositet eller ångest innan vi vet om vi klarar av det vi förutsatt oss att göra. Men sedan också känslan kraft och mod, när vi vågade göra det vi inte trodde att vi skulle våga. Det är det Digital Animo handlar om.

Det första avsnittet handlar om Zakaria Hersi’s vision om att ge människor ute i förorten chansen att förverkliga sina drömmar, en osannolik resa som tagit honom till Nigeria och tillbaka. En resa som handlar om allt från att lära sig värdera vad som är viktigt i livet till att prova sina McGyver skills, men också passionen och modet som krävs för att skapa något fantastiskt ur nästan ingenting.

Digital Animo producerades av contentbyrån Soundtelling, som bland annat drivs av den flerfaldigt prisbelönta radioproducenten Martin Johnson, den ena halvan bakom succépodden Spår. Soundtelling producerar storydrivna podcasts, bland annat för ASICS och KTH OpenLab.


För pressbilder, se One Agency’s Mynewsdeskkonto: http://www.mynewsdesk.com/se/one-agency
För frågor One Agency, kontakta Elise Lilliehöök: 0704207531
För frågor Soundtelling, kontakta Martin Johnsson: 0739261927