För nästan ett år sedan tog jag ett stort och svårt beslut. Att efter 14 år på ett och samma företag byta arbetsgivare, och att dessutom gå från produktbolag till konsultbolag, var absolut inget lätt beslut.

Så; hur gick det då?

Sommaren är förhoppningsvis en tid för vila och reflektion för oss alla och för mig var det naturligt att i år reflektera över mina första 6 månader som konsult. Det som jag hela tiden återkommer till när jag ser tillbaka är människor. Det är människorna som gör skillnaden. Jag kom rakt in i ett helt fantastiskt gäng som stöttar och utmanar mig och som jag också har så oerhört kul med. För mig är det ett kvitto på att det som fick mig att välja One, det vill säga värderingarna, inte bara är tryckta på väggen utan i högsta grad efterlevs. Dessutom, och precis lika viktigt, så matchar de mina egna värderingar. Jag har inte bara fått nya kollegor, jag har också fått nya vänner.

En annan sak som lockade med att byta från produktbolag till konsultbolag var möjligheten att få komma ut och hjälpa en mängd olika företag; att hela tiden få chans att utvecklas och lära sig nya saker. Jag är fortfarande ute på mitt första uppdrag så där har jag lite svårt att uttala mig om det lever upp till mina förväntningar, men jag är rätt säker på att jag inte kommer bli besviken. Förhopningen att få komma ut och lära sig nya saker som man inte trodde på förhand kunde inte blir mer rätt. Jag är ute hos en kund som jag aldrig hört talas om innan, i en bransch som jag knappt visste existerade och jag har lärt mig otroligt mycket.

Och de där sakerna som jag oroade mig för, hur är det med dom?

Om vi börjar med att titta på oron över att få ett uppdrag långt bort som gör livspusslet svårare att få ihop så är det klart att den oron kommer när mitt nuvarande uppdrag närmar sig slutet. Skånetrafikens punktlighet de senaste månaderna gör ju inte saken bättre, men precis som min uppfattning var innan så är jag övertygad att vi kan lösa det på bästa sätt för alla inblandade.

Oron över att få ihop en bra teamkänsla när man inte ses varje dag på jobbet är absolut utraderad. Med alla härliga människor, tydliga värderingar och tydlig kommunikation om vad som är viktigt från One Agency’s sida är det absolut inget problem. Förutom att jag gärna hade jobbat ännu tightare med mina fantastiska One-kollegor.

En sak som jag innan inte alls hade reflekterat över innan var hur det här med debitering skulle påverka mig. Det är det enda som jag ibland kan tycka är lite påfrestande – har jag debiterat för många timmar? Har jag debiterat för få timmar? Når jag upp till målet? Jag trodde inte det skulle påverka mig så pass mycket som det faktiskt gör. Här vill jag vara väldigt tydlig med att säga att det inte är någon annan än jag själv som sätter den pressen på mig, och när jag pratar med min chef om det så får jag ett fantastiskt stöd.

Så, om jag skulle fatta beslutet igen att byta från min arbetsgivare till One, skulle jag göra samma val? Absolut!