Först och främst vill jag säga att det är så grymt kul att vara här! Efter 14 år på Qlik, som är ett fantastiskt bolag, tog jag steget och lämnade en värld som jag känner väl till, för en där mycket kommer vara nytt för mig.

Så, varför valde jag att byta från produktbolag till konsultbolag?
I processen att bestämma sig för bytet föll det ju sig naturligt att fundera på det och jag kom fram till att det är främst två faktorer som har varit avgörande för mig. Det som gjort att jag tagit steget överhuvudtaget har med nyfikenhet och rastlöshet att göra. Jag är i grund och botten en ganska rastlös person, när saker och ting varit likadana i mer en ett år börjar jag i regel skruva på mig och se vad jag kan förändra. ”Men du har ju varit på samma bolag i 14 år” tänker ni nog frågande och precis samma fråga fick jag av Elise på vår intervju :-)  Svaret är helt enkelt att Qlik inte har varit samma bolag i mer än två år åt gången så förändring har alltid varit en naturlig del.

Det är här nyfikenheten tar vid. Möjligheten att använda den erfarenhet och kunskap som 14 år i en ständigt föränderlig miljö givit mig känns väldigt spännande. Tanken på att komma till kunder och antagningen känna ”här har jag mycket att ge” eller ”oj, vart har vi varit dom senaste åren” – att få en värdemätare på sin erfarenhet – lockar väldigt. Kombinerar man rastlösheten med nyfikenheten och viljan att dela med sig av sin erfarenhet så har man i alla fall min bild av en konsult framför sig.

Och varför blev det One Agency?
När jag klev in på kontoret i Malmö första gången var det som att komma hem. Samma känsla har varit där genom hela processen som ledde fram till att jag skrev på anställningskontraktet. När jag gick in den processen fick jag vibbar från bekanta att ett konsultbolag aldrig kan ge samma gemenskap och känsla av tillhörighet. Det är ju naturligtvis för tidigt att svara på det redan, men mina erfarenheter såhär långt visar att de inte kunde ha mer fel, och nyckeln till det tror jag ligger i en tydlig värdegrund. Jag kommer från ett bolag med en tydlig värdegrund och kan inte tänka mig något annat. Jag tror att det är så enkelt att om man delar värderingar så känner man förtroende för varandra och således vågar man öppna upp och vara mottaglig för andras idéer och tankar. Det är däremot viktigt att påpeka att samma värderingar inte innebär att man har samma tankar och idéer.

Okej, vad oroar jag mig för då?
I princip är det bara två saker vari det första har med bekvämlighet samt att få livspusslet att fungera, och det andra har med gemenskap att göra. Att vara på ett produktbolag innebär att man är på ett och samma kontor hela tiden och för mig har det kontoret de senaste fem åren varit 10 minuters gångväg hemifrån. Med två barn, fyra och sex år gamla, förstår ni hur bekvämt och smidigt det har varit. Självklart låg det en oro i att få ett uppdrag med en timmes enkel resväg. Efter att ha träffat Kotten och Petter ett par gånger i anställningsprocessen så oroar jag mig inte längre för det. Jag är helt säker på att alla inblandade kommer att lösa det på bästa sätt om det blir aktuellt. Just nu har jag en sju minuters cykeltur till mitt uppdrag :-)

Det enda som egentligen oroar mig är hur man bibehåller den fantastiska känsla jag får varje gång jag träffar mina kollegor på kontoret med sig ut på uppdrag. Att jobba på produktbolag innebär ju att man träffar sina kollegor, de som man sa ja till den dag man skrev på kontraktet, varje dag. Det gör att man får känna gemenskapen och kan jobba varje dag för att bibehålla, eller stärka om så behövs, sin värdegrund tillsammans med sina kollegor varje dag.

På min andra dag fick jag frågan om jag kunde tänka mig att skriva ett blogginlägg om att gå från produktbolag till konsultbolag. I skrivande stund har jag varit på mitt första uppdrag i tre dagar så för att förmedla hur det på riktigt är att gå från produktbolag till konsultbolag och om mina tankar har besannats får jag nog återkomma till. Så här långt är jag väldigt nöjd med att jag vågade förändra den delen av mitt liv.

#CourageToChange