Skönt att jag väckte ditt intresse med min Nyheter24-inspirerade rubrik!

Jag heter Daniel, är 25 år och går just nu YH-utbildningen Webbanalytiker – Digital Marketing Specialist på Medieinstitutet. I skrivande stund är jag fem veckor in i praktiken. Det finns en del att reflektera kring så som förväntningarna inför, förhoppningarna på efteråt – jag tar ju examen nu i december! – och framförallt hur det har gått hittills. Kort sammanfattat trivs jag väldigt bra. Redan från dag ett kände jag mig välkommen, alltså intervjudagen, inte när jag började, och bara det säger en hel del om hur fantastisk Elise är som person. Det är en sån positiv och härlig stämning på kontoret, vi jobbar väldigt intensivt och effektivt men samtidigt har vi det roligt. Med tiden har jag även insett att jag gillar att arbeta i en miljö där jag ständigt är runt omkring människor, det får mig att känna att jag är del av något. Jag arbetar mycket självständigt och har alltid något att göra då det finns en hel del saker att implementera och analysera. Med andra ord mycket arbete att se framemot, och vilka resultat det kommer att ge.

This is THE INTERN

Under mina första dagar gjorde jag en SEO-analys av webbplatsen och implementerade exempelvis Google Analytics. Men större delen av tiden går ut på att bekanta sig med de verktyg och saker jag kommer att arbeta med; analyser, GTM, AdWords, programmering, A/B-testning, presentationer etc. Just programmering är något jag på senare tid har fått upp intresset för.

Andra veckan var jag med om min första One Fun feat. inflyttningsfest i den nya fräscha lokalen på Grev Turegatan, vilket blev en riktigt kul och lyckad kväll! New York-inspirerat tema stod på agendan, och höjdpunkten var att lära sig dansa till låten Jay Z feat Alicia Keys – Empire State Of Mind, en stor eloge till de tre fantastiska tjejerna från dansskolan House of Shapes. Resten av kvällen bestod av mingel, mat, förfriskningar och chansen att få träffa majoriteten av alla från One Agency. Jag har också fått äran att följa med Elise och Liza till Mynewsday på Karolinska Institutet, som är ett av Sveriges största evenemang inom PR och kommunikation. Det innehöll mycket inspiration och nya insikter man kunde dra nytta av från talarna som medverkade. En av talarna poängterade t.ex. hur viktigt det är att vara öppen med sin verksamhet, att ökad transparens stärker företagets trovärdighet och förtroende.

Mynewsday2016 Mynewsdesk Aula Medica Karolinska Institutet Kommunikation PR

I onsdags var det dags för One Agency’s första konsultträff i historien, denna gång ordnad av Tech-teamet. Träffen bjöd på dryck och tilltugg, ett kort intro ledd av Jim (konsultchef för Tech-teamet) följt av en programmeringsinspirerad lagtävling. Tävlingen byggde på ett Escape Room-koncept och vi var således 4-5 personer instängda i ett rum för att lösa ett antal uppgifter. Efter 60 intensiva minuter slutade mitt lag i alla fall på en meriterande tredje plats! Av totalt tre deltagande lag…

EscapeRoom Tech-tävling Programmering

Med cirka fem veckor kvar av praktiken har jag fortfarande mycket som jag kan lära mig och dra nytta av. Jag har dock ännu inte kommit till insikt om vilket område jag vill rikta in mig på, då möjligheterna är många. Min förhoppning är att ha landat i det vid praktikens slut. Ytterligare ett inlägg lär komma upp innan jag lämnar, annars ses vi på kontoret i Stockholm!

Haej!!