Jag fick jobbet!! Det ekar nog fortfarande i tunneln från mitt glädjetjut när Liza ringde och meddelade den goda nyheten. Jag hade fått jobbet på konsultbolaget som verkligen fått mig att gå igång. Det är så lite som skiljer olika konsultbolag när man tittar utifrån och in, men så mycket när man väl känner att man hittat rätt. Här kommer jag få chansen att utmana mig, på riktigt. Inte bara i min yrkesroll, utan även som person. Jag har skrivit om denna text ett antal gånger vid det här laget, det enda jag kan få fram är klyschor sammanfattade i två ord, värme och kärlek. Nu struntar jag i att det är klyschor, för det är precis så jag känner för One Agency och för mina nya kollegor.

I samband med min första dag på One blev jag medbjuden på höstens konferens. Jag kände mig spänd och förväntansfull. Bilden av den energisprutande dalatös jag ständigt förmedlar kan ibland skapa en oro inom mig att kunna leva upp till. Dessutom var alla nya kollegor jag träffat dittills definitionen av energi. Hur skulle jag kunna leva upp till det? Ribban på förväntningen är det alltid jag själv som satt (varför håller man på så?!), och det skulle visa sig att mina nya kollegor inte bara hade energi, de var fulla av kärlek och värme också. Med facit i hand kunde jag inte ha blivit bättre välkomnad den helgen.

Två minnen väckte särskilt starka känslor i mig under konferensen. Det ena är den inhyrda föreläsaren, en av Sveriges bästa och roligaste. Han fick mina kollegor att vika sig av skratt. Jag däremot kunde bara känna panik. Det fanns dock en tanke bakom inspirationsföreläsningen. Frustrationen jag upplevde var avsedd för just sådana som mig. Han träffade rakt på min ömma punkt och fick mig (och oss) att förstå att om vi trots stress och kontrollbehov kan slappna av och ta livet med ett leende, så kommer vi vinna ljusår på det i alla möjliga situationer. När jag sitter där på min stol, och känner hur det riktigt kliar i mig, inser jag igen hur rätt jag hamnat. Mina nya kollegor är på ett sätt olika mig, men samtidigt så väldigt lika.

Det andra starka minnet jag har från konferensen är söndagsmorgonens inslag med fokus på just känslor. Per (delgrundare av One Agency) inledde med att öppna sitt hjärta och visa att man får känna, att det är helt okej att våga känna och framför allt att visa det. Vilken förebild! Därefter var det vår tur att känna. Vi gick två och två ut i höstsolen, och satte oss på bryggan vid havet. “Vad ska jag känna om tre år?”. Inte fokus på vad jag ska ha för roll eller titel och de delmål som finns på vägen dit, utan vad jag vill känna. Detta är bara ett av många bevis på att One verkligen bryr sig, på riktigt. Ännu ett exempel på varför One känns så rätt för mig.

Kan du föreställa dig en varm, härlig sol som steker i ansiktet? Den typ av värme, fast omvandlat till ett lyckorus som tagit över hela mitt bröst, dunkande och hoppande. Just så känner jag för One. Jag kommer att bli känslomässigt utmanad på många olika plan, och tävlingsmänniska som jag är antar jag härmed utmaningen.

Jag ser verkligen fram emot att utveckla, utvecklas och framförallt känna ännu mer framöver.
Värme och kärlek!
Carolina