Alexander Herlin utvecklar inom .Net Core och Microsoft SQL för One Agency.

Namn: 

Alexander Herlin 

Geografi/Geolocation: 

Jag kommer från Arlöv strax utanför Malmö. Mitt ställe att hänga är utomhus i trädgård och skog. Det händer inte allt för sällan att jag och min sambo Josefine tar en tripp ut i skogen och sover över natten i vindskydd eller tält. 

Beskriv kort ditt främsta kompetensområdeVad är din starka sida och vad skulle du vara intresserad av att bli bättre /lära dig? 

Jag är en .Net utvecklare med mycket energi och driv. Mitt främsta kompetensområde ligger inom .Net Core och Microsoft SQL. Jag har jobbat med Azure och utvecklat micro-service arkitektur under mitt senaste uppdrag. 

För ett tag sen hittade jag programmeringsspråket Rust som jag nu sitter och lär mig. Jag hoppas på att få användning för det i framtiden. Jag har hållit ett föredrag på Foo Café och skrivit lite blogginlägg om min resa för att lära mig Rust och varför jag lär mig Rust som C# utvecklare. Spoiler: Rust har ett koncept som gör språket extremt stabilt. Några tankar som dessutom kan användas i C#.  

Beskriv kort vilken skillnad/skillnader du gjorde för kund/slutkund i ditt senaste uppdragVilken bransch var detta inom? 

När jag är på uppdrag gör jag vad jag kan för att hjälpa till och är inte rädd för att leda tekniken framåt. På mitt senaste uppdrag drog jag i allt ifrån eventbaserad arkitektur till att öppna upp för nya arbetssätt med självgående team. Lite tekniker jag arbetade med: Docker, Azure Devops, Kafka, Azure functions. 

“Innan jag pluggade till 
systemutvecklare så jobbade jag som 
elektriker”

Let´s get personal! Nämn tre saker som du tror att ingen vet om dig utanför jobbet?

  1. Innan jag pluggade till systemutvecklare så jobbade jag som elektriker
  2. Jag är lätt att skrämma – smyg upp och gör ett ljud och jag hoppar lätt till
  3. Nu händer det grejer, första stora husköpet med inflyttning i juli och renovering i sikte