Fredrik Oja är backend-utvecklare på One Agency

Namn: 

Fredrik Oja

Geografi/Geolocation:

Ursprungligen Norrbottning från Luleå. Sommarstuga vid Finska gränsen i Tornedalen. Numer boende i Vallentuna i en egenbyggd (kanske inte egenbyggd utan det var Smålandsvillan som smällde upp den) villa tillsammans med fru och 2, ibland 1 pojkar. Den stora bor oftast i Uppsala där han pluggar.

Beskriv kort ditt främsta kompetensområde. Vad är din starka sida och vad skulle du vara intresserad av att bli bättre på/lära dig?

Jag älskar att lösa problem. Om det handlar om att lära sig ett svårt stycke på gitarr, fixa en trasig koppling på en gammal Saab eller att programmera en lösning så har det mindre betydelse.

Beskriv kort vilken skillnad/skillnader du gjorde för kund/slutkund i ditt senaste uppdrag? Vilken bransch var detta inom?

Mitt senaste uppdrag var att utveckla Google Hangouts. Det började med Marratech AB 1998 och blev så småningom Google Hangouts. Efter 22 år har både produkt och marknad mognat och jag känner mig redo för nya utmaningar.

“Jag skulle bli musiker som klassisk gitarrist. En hårsmån blåste mig till datavetenskap istället”

Let´s get personal! Nämn tre saker som du tror att ingen vet om dig utanför jobbet?

  1. Jag skulle bli musiker som klassisk gitarrist. En hårsmån blåste mig till datavetenskap istället.
  2. I söndags körde jag omkull med min enduromotorcykel två gånger varav den ena innebar att halva kroppen låg under vatten.
  3. Jag har en komplett musikstudio hemma och en bucketlist med ett melodifestivalbidrag högst upp på listan.