Heidi Harman är UX-designer på One Agency

Namn:

Heidi Harman 

Geografi/Geolocation:

Södermalm i Stockholm med pojkvän och bonusbarn. 

Beskriv kort ditt främsta kompetensområde. Vad är din starka sida och vad skulle du vara intresserad av att bli bättre på/lära dig?

Användarupplevelser genom UX som skapar maximal kund- och slutkundsnytta är min starka sida. På lärosidan så lär jag mig mycket kring robotprogrammering just nu och jag skulle vilja bygga ett hus. 

Beskriv kort vilken skillnad/skillnader du gjorde för kund/slutkund i ditt senaste uppdrag? Vilken bransch var detta inom?

I samband med att ett nytt (blockchain)programmeringsspråk lanserades gjorde vi kontinuerliga användartester, intervjuer och nya koncept för onboarding. Genom att blanda klassiska metoder, nya remote research verktyg och en ny metod som JTBD så träffade vi rätt med såväl segmenteringen som med att hitta pain-points tidigt i processerna hos slutkund tillsammans med ingenjörsteamet.

En tydligt formulerad UX-strategi och tätt samarbete med utvecklingsteamet ledde till att vi kunde skapa lösningar som på sikt ledde till bättre onboardingsiffror och adaption för att bygga och releasea appar i det nya språket.

“Syftet är att lyfta lokala kvinnliga förebilder, skapa nya nätverk och aktiv kunskapsutväxling”

Let´s get personal! Nämn tre saker som du tror att ingen vet om dig utanför jobbet?

  1. Jag är gammalt skridskoproffs som valde att inte träna för OS i hastighetsåkning, för att jag ville lära mig mer om ”data”. Fick min första Atari dator när jag var 8 år gammal och började programmera redan då. 
  2. Jag undervisar barn i robotprogrammering både under KTH-flagg (Tekla festivalen) men även under det egna konceptet FlyingrobotsClub.com för att förstärka barns kreativa självförtroende. 
  3. Medgrundare till det oberoende nätverket GeekGirlMeetup.com, som startade i Sverige 2008 och har spridit sig på ett självorganiserat sätt runt de flesta kontinenter i världen. Syftet är att lyfta lokala kvinnliga förebilder, skapa nya nätverk och aktiv kunskapsutväxling.