Olle Dahlin är IT-projektledare på One Agency

Namn: 

Olle Dahlin

Geografi/Geolocation: 

Stockholm närmare bestämt på Kungsholmen men fru och två barn på 20 och 17. Vi har precis köpt en liten lägenhet i Antibes så där skulle vi vilja tillbringa vår ledighet i sommar.

Beskriv kort ditt främsta kompetensområde. Vad är din starka sida och vad skulle du vara intresserad av att bli bättre på/lära dig?

Mina starka sidor är att jag är lugn, strukturerad, lyssnande och diplomatisk. Jag är inspirerad att tänka mer som en Solution Architect. Jag är lösningsorienterad, men jag kan bli ännu bättre på att skissa på lösningar på whiteboarden tillsammans med mitt projektteam, inte bara sitta med planer i Excel och presentationer i PowerPoint.

“Jätteroligt uppdrag där vi var fem stycken från One Agency”

Beskriv kort vilken skillnad/skillnader du gjorde för kund/slutkund i ditt senaste uppdrag? Vilken bransch var detta inom?

 Min senaste uppdrag vara inom drivmedelsbranschen. Jag hade förmånen att vara en del i en programledning där jag ansvarade för två projekt. I båda projekten handlade det om att genomföra upphandling av olika systemlösningar. Jätteroligt uppdrag där vi var fem stycken från One Agency. Att kunna dela sina med- och motgångar öppet med sina kollegor är något man inte kan göra på alla uppdrag.

Vi hade bra progress och genom ett antal intervjuer med verksamheten och med IT fick vi relativt tidigt en uppfattning om var organisationen befann sig samt vilka lösningar som kunde uppfylla kundens behov. Tyvärr avslutades uppdraget i förtid pga minskad investeringsportfölj till följd av Corona och minskade intäkter. 

“Jag är en gammal elitsimmare som efter 25 års uppehåll börjat göra en satsning inför Ironman Kalmar 2021”

Let´s get personal! Nämn tre saker som du tror att ingen vet om dig utanför jobbet?

  1. Jag är en gammal elitsimmare som efter 25 års uppehåll börjat göra en satsning inför Ironman Kalmar 2021.
  2. Om jag inte får träna så blir jag rastlös och smågrinig – något som min familj brukar påpeka att det är dags för mig att gå och träna.
  3. När jag inte jobbar, tränar eller är med familjen så spelar jag Candy Crush.