I fikarummet på One Agency kallas han C-Hoe, i professionella sammanhang C-H eller Carl-Henrik. Seriös, men inte allvarlig. Tillsammans med Andreas (Grape) grundade han ONETED, tidigare systerbolag till One Agency, och idag är bolagen sedan flera år tillbaka hopslagna. Utöver två uppdrag som projektledare (ett på väg att avslutas och ett pågående), chef över OA:s Systemutvecklare och en stor drivkraft i bolagets trivsel- och kulturarbete, är han också min närmsta chef. Således ett naturligt val av en första framgångslunch! What’s your secret to success C-Hoe?

• Bygg ett förtroende och få folk att lita på dig. Men huuur?! Se till att leverera – få saker och ting gjort.

• Häng i rätt miljöer. Försök att undvika personer som pressar ut dig i främmande situationer (typ Systembolagets reklam: ”Kom igen nu Anders, ta en kaka nu. Anders, Anders, Anders!”) Försök istället att omge dig med människor som stöttar dig och står bakom dig om du misslyckas.

• Våga, var orädd! Du kan så mycket mer än du tror. Det värsta som kan hända är att du misslyckas. Men om man är rädd då? Försök ta den där första risken, om inte i ett stort steg så ta den gradvis!

• Kom ihåg att även våga säga nej och var ödmjuk inför vad som kanske faktiskt är för svårt. Ett bra sätt att tänka är i former av ”kan, vill, bör”. Ställ dig frågan ”kan jag göra detta?” Om svaret är ja, gå vidare till ”vill jag göra detta?”. Är svaret ja även där så är sista kontrollfrågan ”bör jag göra detta?”. Är svaret ja på alla tre så är det bara att köra! Men även svaret är tveksamt på framförallt ”kan” så bör man fundera på det om svaret är ja på de andra två. Det gäller ju att våga ta risken! Dare, like Shakira!

• Svälj den fulaste grodan först! Eller på svenska, gör det jobbigaste först. Har du 10 saker att göra, identifiera vilken uppgift som känns jobbigast och börja med den. Det lättar på hjärtat!

• Ta inte dig själv eller andra för allvarligt. Betrakta människor och situationer på ett ödmjukt sätt. Madonna är också nervös innan hon äntrar scenen.

• Praktisera ”En-sekunders-tänkaren” – tänk till en sekund extra innan du pratar/agerar.

• Försök inse att det inte går att vara superduperlycklig och på topp precis hela tiden – och att det är helt okej!

• Och såklart – TAKE MASSIVE ACTION! Jobba hårt, det finns ingen som kommer göra det åt dig. Hepp, här var det inga genvägar heller. Precis som med träningen då…