Nyheter

Konsultporträtt: Christoffer

"Mitt främsta kompetensområde är backend och primärt java. Mina tidigare uppdrag har även innefattat frontend, mitt mål är att gå mer mot att bli en komplett fullstack-utvecklare"
Läs mer

Konsultporträtt: Joacim

"I mitt senaste uppdrag, där kunden är verksam inom kliniska studier, fick jag utveckla en app i SwiftUI och Combine."
Läs mer

Konsultporträtt: Tobias

"Jag gillar allt som har med utveckling att göra. Främst för att det alltid finns mer att lära sig och utforska, men även för att jag gillar att lösa problem. Min starkaste sida är att jag har lätt för att sätta mig in i och förstå hur system fungerar"
Läs mer

Konsultporträttet: Alexander

" På mitt senaste uppdrag drog jag i allt ifrån eventbaserad arkitektur till att öppna upp för nya arbetssätt med självgående team"
Läs mer

Konsultporträttet: Johan

"Jag gör nytta där man behöver uppnå förändring då jag är målinriktad, duktig på att prioritera samt på att bygga/lyfta team"
Läs mer

Tre månader sedan

"Men aldrig hade jag kunnat föreställa mig i januari att en liten vespertilio (fladdermus) skulle förändra livet så till den milda grad. När pandemin slog sitt järngrepp kring jordens befolkning blev mycket snabbt annorlunda, så även hos oss på One"
Läs mer

Konsultporträttet: Åsa

"I sista sekund fick jag reda på att vi skulle köra demo på ett av företagets IoT-projekt, i vilket jag hade en roll som frontendutvecklare. På plats på mässan blev jag tvungen att snabbt sätta mig in i Arduinohårdvaran och programmera om den så att den fungerade. Demon blev en succé!"
Läs mer

A language with law & order – Rust

"Though Rust helps you a lot when it comes to completion, special yet simple syntax and of course a brilliant compiler that gives hints that other languages could not do"
Läs mer

Konsultporträttet: Ida

"Jag röjer runt i den agila sfären. Främst jobbar jag med utvecklingsteamen och personerna runt teamen. Jag faciliterar, fixar, lyssnar och exekverar dagarna i ända"
Läs mer

Konsultporträttet: Olle

"Jätteroligt uppdrag där vi var fem stycken från One Agency. Att kunna dela sina med- och motgångar öppet med sina kollegor är något man inte kan göra på alla uppdrag"
Läs mer

Konsultporträttet: Johan

"Expert inom samspelet mellan intressenternas behov och leverantörens lösningar"
Läs mer

Konsultporträttet: Fredrik

"Mitt senaste uppdrag var att utveckla Google Hangouts. Det började med Marratech AB 1998 och blev så småningom Google Hangouts. Efter 22 år har både produkt och marknad mognat och jag känner mig redo för nya utmaningar"
Läs mer

Learning Rust as a C# developer

"I’m an intermediate C# developer that’s been working with .net for about as long as I’ve been a developer, around 3 years. I am still learning a lot every day, just as most of us, but I feel that my understanding of programming has improved since I started playing around with another language, Rust"
Läs mer

Konsultporträttet: John

"In my most recent assignment for a company in the music industry, I was tasked to improve the statistical analyses that were utilized within the company’s internal experimentation platform, as well as improving experimentation culture within the company"
Läs mer

Konsultporträttet: Heidi

"Syftet är att lyfta lokala kvinnliga förebilder, skapa nya nätverk och aktiv kunskapsutväxling"
Läs mer

One Agency får ny VD

"Att leda One Agencys fortsatta expansion med sitt gedigna utbud av kvalificerade IT-kompetenser och samtidigt vidareutveckla den positiva företagskulturen och dess medarbetare - känns som en fantastisk möjlighet som var omöjlig att tacka nej till"
Läs mer

Konsultporträttet: Malin

"Min starka sida är min känsla för människor och nyfikenhet på beteenden. Att kunna se i perspektiv och nyanser, både i arbetet och privat ger mig mycket. Det är väldigt värdefullt för mig som utvecklare att både vilja och kunna sätta mig in i kundens perspektiv"
Läs mer

Carina om vikten av att skapa en stark företagskultur

"Om man som företag lyckas skapa en stark företagskultur kommer de anställda att jobba mycket hårdare, vara mer produktiva och innovativa. I det långa loppet så ger det de alla företag vill ha – framgång"
Läs mer

Konsultporträttet: Marcus

"Jag ser mig som en generalistspecialist som är bryggan mellan verksamheten och utvecklingsavdelningen. Jag hittar samband och ser hela lösningar samt detaljerna som gör dem möjliga eller omöjliga"
Läs mer

Konsultporträttet: Lotta

"För mig är det viktigt att verkligen skapa värde. Jag engagerar mig alltid för att förstå kundperspektivet och jobbar gärna nära designers för att bygga fantastiska användarupplevelser samtidigt som jag håller en nära dialog med utvecklare för att förstå möjligheter och utmaningar"
Läs mer

Konsultporträttet: Albin

"Jag gjorde en nerladdningsklient (typ som Steam) för en VR-simulationsmiljö med bland annat jakt- och polisscenarier"
Läs mer

Another Way to Think about Technical Documentation

"If we look past our usual excuses about writing documentation, that we're drowning in stories or that it's not a priority right now, the uncomfortable truth often lies in that we just don't know _how_ and _what_ to document"
Läs mer

Konsultporträttet: Pernilla

"Jag tror på jämlikhet, är starkt drivande i feministiska frågor och där alla är lika värda. Jag kan bli skogstokig om man selekterar och inte låter alla få en chans"
Läs mer

Konsultporträttet: Cornelia

"...jag stöttade teamet som skulle gå från manuell testning till att köra helt automatiserade tester - så otroligt spännande att hjälpa teamet lösa urgamla flaskhalsar och hitta ett arbetsflöde som gick så väl att jag till slut fick tid över att lära mig automatisera tester jag också!"
Läs mer

Konsultporträttet: Oliver

"Främsta området måste vara som backendutvecklare i AWS – jag Ä L S K A R deras serverlessbitar (DynamoDB, API-gateway, Kinesis, SQS, SNS, Cloudformation får jag nämna alla delar jag älskar?! ?)"
Läs mer

Konsultporträttet: David

"Jag har bland annat arbetat inom områdena: backend-lösningar, webb/frontend, molntjänster, mobila tjänster och applikationer. Jag hoppas min nyfikenhet fortsätter att leda mig in i nya okända uppdrag!"
Läs mer

Adding a GUID to an existing table in an EF code first migration

"The other day I was trying to add a new column to an existing table using Entity Framework Core"
Läs mer

Konsultporträttet: Vendela

"Genom att också praktiskt driva alla mina projekt enligt agile metodik visa hur snabbt man kan få fungerande produkter ut på marknaden i jämförelse med hur man hade arbetat tidigare"
Läs mer

Why Artificial intelligence will unleash our human potential

"Det som en maskin kan göra bättre än en människa kommer att ersättas av en robot!"
Läs mer

What the Blazor?

C# code running in your browser?! What sorcery is this?!
Läs mer

Månadens konsultporträtt: Gustav

"Jag är definitivt effektivast på att bygga web applikationer i Django. Jag tycker min starkaste sida är min nyfikenhet"
Läs mer

Hur kan våra partners dra nytta av oss på One Agency!

Christian aka Kotten Palmqvist delar med sig av sina bästa tips på hur våra partners kan dra nytta av oss på One Agency.
Läs mer

One Agency fyller 10 år!

Business in the front och party in the back
Läs mer

How do you React?

– With JS! Geeky pun aside, if you’re one of the people that has not yet boarded the React train, or if you’re just interested in a brief introduction on what React is and why it’s awesome – keep reading!   So, let’s start with the what part, what is React? React is a JavaScript…
Läs mer

Tips for a Sustainable and Repeatable Accessibility Process

Have you ever had trouble using a digital product or service? Do you remember how it felt? Did you feel excluded, or just frustrated? In this introductory post I’ll discuss some of the roadblocks to creating accessible products while offering practical advice on how to overcome them. What is Web Accessibility? Web accessibility is about…
Läs mer

Hur du skapar en unik upplevelse för din publik

Tänk dig att du jobbar som musiker i en symfoniorkester och att du just nu sitter i ett stort, fint konserthus. Salongen är fullsatt, inte en enda stol är ledig. Allt ljus pekar på orkestern så att du inte ser någonting när du tittar ut mot publiken. Du vet om att hela salongen är fylld…
Läs mer

Hur vet du om gräset är grönare på andra sidan?

Är du en av dessa upplever du med stor sannolikhet att jobbmöjligheterna radar upp sig. Trots det kanske du känner att de jobbförslag du får inte alltid är de som du hoppats på eller drömmer om? Eller låter det alldeles fantastiskt ända tills du börjar på det nya jobbet då det visar sig att den…
Läs mer

Kultur äter strategi till frukost!

Jag har glädjen att jobba i ett bolag som har en stark kultur. En kultur som främjar individen, självledarskap och jävlar anamma. En kultur som får en att växa och bli sitt bästa jag. I detta fantastiska bolag har jag fått träffa ännu mer fantastiska människor som alla har olika personligheter och bakgrunder, fast ändå…
Läs mer

Sommarkrönika: Richard Eklind

Det är dags för semester och det här året har jag valt att göra som de senaste åtta åren och åka till Kalymnos för att klättra. Jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag kommer hit år efter år. Att jag älskar att klättra förstås, men det finns många platser att klättra…
Läs mer

Lyckat Pink Programming-event i helgen

Den 13’e maj gick Pink Sunday av stapeln på One Agency’s kontor. Trots strålande sol och 25 grader samlades ungefär 30 deltagare för en dag av kod, umgänge, käk och bubbel. Vår egna, fantastiska frontend-utvecklare Sara Thorman deltog i dagens panel och delade med sig av sina erfarenheter från konsultlivet. One Agency är stolta och…
Läs mer

Pink Sunday på One Agency

One Agency inledde under våren ett samarbete med Pink Programming, som sedan 2015 arbetat för att skapa en inspirerande miljö där tjejer som är intresserade av programmering kan känna sig hemma och ha roligt, samtidigt som de på ett kravlöst sätt kan lära sig mer om kod. I maj anordnar vi vårt första event tillsammans, en Pink…
Läs mer

Fem råd till en ung systemarkitekt

Ungefär samtidigt som IASA kom ut med sin reviderade utgåva av IT-arkitektroller i Sverige så fick jag min första ”arkitekt-titel” att sätta i mitt CV. Äntligen var det jag som bestämde, jag som skulle få styra och ställa och få sätta mitt avtryck i de system som skulle tas fram. Äntligen skulle jag få ta…
Läs mer

One Agency huvudsponsor till BLOXPO

Som ett led i One Agency’s storsatsning på Blockchain går vi in som en av huvudsponsorerna till Europas största Blockchain-konferens BLOXPO. Den 17’e maj går konferensen BLOXPO av stapeln på Friends Arena i Solna och One Agency är med som en av huvudsponsorerna. Bland talarna hittar vi bland annat Larry Sanger (co-founder av Wikipedia), Isabella Löwengrip (entreprenör…
Läs mer

One Agency i nytt partnerskap med Pink Programming

Det är med glädje som One Agency kan meddela att vi under 2018 går in i ett nytt partnerskap tillsammans med Pink Programming. Pink Programming har sedan starten 2015 arbetat för att skapa en inspirerande miljö där tjejer som är intresserade av programmering kan känna sig hemma och ha roligt, samtidigt som de på ett kravlöst sätt…
Läs mer

One Agency genomför storsatsning på Blockchain

Som ett av de första konsultbolagen i Sverige genomför One Agency nu en storsatsning på Blockchain. Teknologin bakom Blockchain är revolutionerande genom sitt sätt att möjliggöra överföringar av värden utan mellanhänder och har potentialen att skapa enorm affärsnytta för företag runtom i världen. Den tydlighet och spårbarhet som Blockchain skapar kommer på sikt kunna medföra…
Läs mer

One Agency + Kodcentrum = Sant

One Agency var ett av de första bolagen att stötta Kodcentrum i sin vision att alla barn ska ha samma förutsättningar att lära sig programmering och digitalt skapande. I och med detta hjälpte vi även till med att sätta upp kodstugan i Tensta, som under 2018 gått in på termin 6 och 7 med jättefina resultat. Varje…
Läs mer

Discovering Kotlin: Companion objects – more than just a static replacement

Kotlin has been on the market for some time now, and since Android Studio 3.0 it is fully supported for Android Development. That is the reason why I decided to start only writing Kotlin whenever I could. I’ve decided to make this blog series to show of what I’ve learned and found useful. If you…
Läs mer

Vad är Blockchain?

    Blockkedjeteknologi handlar om att överföra värden.  Om internet handlar om att överföra information – så handlar blockkedjor om att överföra värden. Vi har nu en teknologi som möjliggör att vi kan överföra dessa värden, men utan att behöva lita på att en tredjepart, t.ex. en bank eller institution, skickar, hanterar och kontrollerar dessa värden…
Läs mer

Coaching

Som agil coach är det här med coaching rätt centralt. Förra våren tog jag steget att även utbilda mig till samtalscoach, och tänkte dela med mig av lite erfarenheter från det här i bloggen. Jag gillar ord. Gärna många. Hela huvudet är fullt. Har därför valt att skriva om coaching på fyra olika nivåer, med…
Läs mer

Tina Vincent i ‘Man in the Mirror’

I det senaste avsnittet av Per Grape’s vlogg Man in the Mirror ser ni vår alldeles egna Tina Vincent. Hon delar med sig av sina tankar och erfarenheter kring att undvika bitterhet, utöva tacksamhet och integritet. Se hela avsnittet här.
Läs mer

Reflektion kolon

Reflekterar du någonsin över hur du gör saker och varför? Antagligen inte lika mycket som du reflekterar över andras förehavanden. Ida Kjellman heter jag och jag arbetar sedan 2013 som Scrum Master. Jag har fått äran att jobba med många enastående och fantastiska utvecklare i nya team, i gamla team och i otroligt varierande projekt.…
Läs mer

Shared Redux state

I’ve been using Redux in React applications for over a year now. The common approaches are to fetch data from a server using RESTful-apis or GraphQL and rendering the initial state on page loads. But what if multiple clients need to share state? For example an online game or a messaging app. There are many…
Läs mer

IT konsultbolaget One Agency rekryterar Ek Dr och docent i genus, organisation och ledarskap till styrelsen

One Agency stärker sin bolagsstyrelse ytterligare – Pia Höök, Global Diversity Manager på Skanska blev invald som ny styrelseledamot den 21e november 2017. I januari i år kunde One Agency välkomna Joachim Zetterlund tillbaka som styrelseordförande. Nu stärker One Agency styrelsen ytterligare med Pia Höök som ny styrelseledamot. Pia är Global Diversity Manager på Skanska…
Läs mer

Att skapa AI genom maskininlärning

Experiment med maskininlärning Många stora företag har gett sig in på AI; Google byter från Mobile-first till AI-first, media skriver mycket om AI och nya genombrott där exempelvis datorer lär sig spela enkla TV-spel på egen hand genom att testa sig fram. Men vad är egentligen AI och hur fungerar det? AI och maskininlärning AI,…
Läs mer

#OA100

It’s almost 9 years since One Agency was founded in a basement at the Royal Institute of Technology. This September we reached beyond the magic number of 100 amazing agents. We’re so proud of each and everyone of you (us). Keep the #CourageToChange, #LiveService and #TakeMassiveAction – together we challenge the industry! #OA100 #itsaboutthepeople
Läs mer

An introduction to Reactive Programming with RxJava – Part #3: Convert a traditional web application to a reactive

In my last two blog entries, I’ve given an introduction to reactive programming and RxJava. In this third and final part I will show how you can convert a traditional web application to a reactive one. All the code will be available at https://gitlab.com/perlilja/rxAirlineDemo, there will also be the instructions of how to run the…
Läs mer

Follow up; från produktbolag till konsultbolag – hur gick det?

För nästan ett år sedan tog jag ett stort och svårt beslut. Att efter 14 år på ett och samma företag byta arbetsgivare, och att dessutom gå från produktbolag till konsultbolag, var absolut inget lätt beslut. Så; hur gick det då? Sommaren är förhoppningsvis en tid för vila och reflektion för oss alla och för…
Läs mer

Courage To Change – and what about the ”magkänsla”?

Vi har alla stått inför val här i livet. Vissa lätta – skinka eller ost på frukostmackan – andra lite svårare – byta jobb, relationer. Vi tar dessa beslut på olika sätt; vi kan basera våra beslut enbart på fakta, göra en lista med för- och nackdelar, be om råd från personer vi litar på…
Läs mer

Digital Animo – Äkta historier om människan bakom tekniken

För några veckor sedan lanserades Digital Animo, en podcast skapad på uppdrag av One Agency. Ordet Animo är latin och betyder mod, passion och hjärta. Podcasten är berättelser om just det; äkta historier om människan bakom Sveriges tech-scen. Cinode bjöd in vår Elise Lilliehöök till en pratstund kring denna; “Vi på One Agency är övertygade…
Läs mer

DIGITAL ANIMO – Berättelser om människorna bakom fasaden i den svenska IT-branschen

Hur påverkar den digitala utvecklingen oss människor, på riktigt? Hur kan den förbättra vår vardag samtidigt som man undviker att den äter upp all vår tid? Kan AI funka som i kultfilmen Her; en ledsagare genom ens egna känsloliv? Och kan VR verkligen vara bra för något annat än spel? Digital Animo är en ny…
Läs mer

The hype of Blockchain; Part #2

Back to the roots To at least moderately understand the concept of Blockchains you need to understand how and why the technology was invented in the first place. The concept of a Blockchain was introduced when the cryptocurrency Bitcoin was founded by an anonymous person or group of persons under the pseudonym Satoshi Nakamoto in…
Läs mer

How to quit your job and be welcome back

Summer is coming and with that, thoughts of change… This article will help you soar across the finish line without stumbling; how to be welcome back if things don’t turn out to be as good as you hoped they would be at your sparkly new dream job. For many of us, spring is a time to…
Läs mer

Gästblogg Julia Liv: Inför Stockholm Marathon pt. #3; Veckan innan, samt under loppet

Så var tiden här. Tiden man aldrig trodde skulle komma och det är mindre än två veckor kvar till Stockholm Marathon 2017. Och då finns det ju ett antal sätt att förbereda sig dagarna innan maratonet, och även saker som är bra att tänka på under själva loppet. Här kommer tio-i-topp tips för ett hejdundrande…
Läs mer

The hype of Blockchain; Part #1

Blockchains; here to stay, but don’t fall for the hype The last couple of years a new buzzword, Blockchain, has become seemingly more popular. The amount of problems the technology is said to be able to solve seems almost limitless, and there are predictions of how Blockchain technology will revolutionize almost every industry. As always,…
Läs mer

React to the state

React Redux I’ve been working with web development with React Redux for some time now and I would like to share some key points to why I recommend you to try it out. React has been around for 4 years now and it is maintained by Facebook. It’s an open source library for rendering web…
Läs mer

Gästblogg Julia Liv: Inför Stockholm Marathon pt. #2; Passupplägg

I tidigare inlägg gick vi igenom fem framgångsfaktorer för att klara av ett maraton, och framförallt också förmågan att våga förändra sin träning. I följande inlägg kommer förslag på hur ett löpschema kan se ut. Så; var skall jag lägga min fokus för att klara av ett maraton? Den som vill få till ett maraton…
Läs mer

Gästblogg Julia Liv: Inför Stockholm Marathon pt. #1; Introduktion & tips

Det är ett fantastiskt gäng på One Agency som tagit sig an utmaningen att springa Stockholm maraton i år och jag har fått chansen att coacha dem på vägen. Allt blir så mycket roligare när man gör något ihop; man peppar varandra, kollar av hur mycket kollegan har sprungit och springer några pass ihop. Det bästa…
Läs mer

#Stadshushacket 2017

Ni har säkert läst om det redan, Stadshushacket med 400 femteklassare som hade förmånen att spendera en eftermiddag i självaste Blå Hallen med att lära sig programmera? Eventet arrangerades av fantastiska Kodcentrum, en organisation jag haft förmånen att samarbeta med ett flertal gånger senaste 1,5 åren. Så; ni vet kanske redan att flera av Stockholms…
Läs mer

An introduction to Reactive Programming with RxJava – Part #2: The framework

In my last blog entry, I gave a short introduction to reactive programming. In this part, I will give a brief introduction to a reactive framework called RxJava. Yep, know I promised you some practical examples and there will be some. However, I couldn’t fit everything in, which means it will be a part 3…
Läs mer

Digital förändringsledning: Back to basics och #CourageToChange

Kritik kan man lätt undvika genom att inte göra någonting, inte säga någonting och framförallt inte vara någonting Det känns som att formuleringen av Aristoteles mer än någonsin gäller för bolagsstyrning inom näringslivet och myndigheter i begynnelsen av den digitala revolutionen. Vi skulle vilja skriva att världen är i förändring, profetian om ett framtida ‘Mad…
Läs mer

OA goes WomenInTech 2017

I onsdags den 8/3, samma dag som Internationella kvinnodagen, gick Woman in Tech-konferensen av stapeln i Stockholm. WIT handlar främst om att inspirera kvinnor att överväga att ge sig in i, eller att stanna kvar inom Tech-branschen. Självklart var OA’s Attract & Recruit-team på plats för att lyssna på, inspireras av och såklart lära känna…
Läs mer

4 months in – I guess things are getting pretty serious!

Time flies when you’re having fun. I guess some of you heard that one before but it’s a magical feeling when things just happens to turn out right. I’ve been a part of the recruitment team at One Agency since November and although I’ve known about the gang for a couple of years now, they…
Läs mer

Code reviews – why and how?

I’m a big fan of code reviews. There are a lot of reasons for doing them, and my favourites include knowledge spreading, code consistency, quality and finding bugs early in the development process. I’ve benefited greatly from senior developers commenting my code and providing guidance and proposals in order to increase the quality of my…
Läs mer

Från produktbolag till konsultbolag

Först och främst vill jag säga att det är så grymt kul att vara här! Efter 14 år på Qlik, som är ett fantastiskt bolag, tog jag steget och lämnade en värld som jag känner väl till, för en där mycket kommer vara nytt för mig. Så, varför valde jag att byta från produktbolag till…
Läs mer

Creating movement

Du kommer till ett företag där du ska vara med i ett digitaliserings-/moderniseringsprojekt av IT. Hur gör man när majoriteten av gruppen fortfarande har ena foten i stenåldern och den andra i medeltiden? Den enkla logiken är som i den fantastiska videon med mannen som hejdlöst börjar dansa i parken och alla tänker ’vad är…
Läs mer

One Agency i Malmö omnämnda i HD-Sydsvenskan

One Agency omnämns i HD-Sydsvenskan när den sydliga styrkan siktar på att fördubbla antalet konsulter under året. Chef för Malmö-kontoret Petter Norman förklarar: “En del av vår grundtanke är att växa för att vi ska kunna utvecklas. Vi ser också att marknaden i Skåne är väldigt het och innovativ”. Läs mer här: One Agency ökar takten i Malmö.
Läs mer

An introduction to Reactive Programming with RxJava – Part #1

In the following two-part series I will explain the basics of Reactive Programming (pt. 1) and further give some practical examples by using the RxJava framework (pt. 2). Today’s system and applications has a growing demand on how to handle a growing amount of data, a huge number of concurrent users, an up-time that should…
Läs mer

One Agency del av Skolverkets nationella strategi kring digitalisering

Skolverket satsar under 2017 stort på att öka digitaliseringen i den svenska skolan och följaktligen även den digitala kompetensen hos våra skolledare. Sedan branschorganisationen IT&Telekomföretagen tillsammans med flera företrädare från svenska IT-näringar skrev ett öppet brev till Utbildningsdepartementet med förfrågan om möte för att säkerställa genomförandet av en strategi för skolväsendets digitalisering, har diskussionen pågått avseende…
Läs mer

Pt. 3: DO’S & DON’TS for the post interview period – What to do (and not to do) in a recruitment process

You applied, you went to the interview and now there’s feedback time upcoming. There aren’t really any super big no-no’s regarding the post interview period but a few do’s and don’ts actually exists. Following “Pt. 2: Our top 5 insights and advices regarding the interview session” comes a few things to think about after the…
Läs mer

One Agency toppar lista över populäraste blogginlägg 2016

För nästan ett år sedan gästbloggade vår egen Elise Lilliehöök hos Cinode på ämnet ‘hur bibehåller man sina värderingar och sin företagskultur i stark tillväxt?’ Det är genom att vara äkta, genom att inte bara prata om det vi gör utan faktiskt fokusera på att få saker gjorda. Genom att leva och andas våra värderingar…
Läs mer

Pt. 2: The Interview Session – What to do (and not to do) in a recruitment process

So, you got the interview!? Congrats! Now, as mentioned in part 1 (Interview coming up?) – preparation is king. Here comes our top five insights and tips for you to bring to the first interview. Be humble As a rather young woman in the business, many of the candidates I interview are older than me and…
Läs mer

Pt. 1: Interview coming up? – What to do (and not to do) in a recruitment process

Time flies and a new year is approaching. Are you in the mood to grasp the next challenge that might have come across you? In that case it might be suitable with a few tips regarding the recruitment process. Luckily for you, we’ve decided to share our insights in a series of four articles, covering…
Läs mer

FROM scratch to Docker in two weeks

How many times have you tried installing an application and failing because of mismatching dependency versions? Dependencies by themselves are cumbersome enough, but having to deal with different version requirements on a single machine may even be a show-stopper. Nowadays virtual machines (VMs) are widely used to solve this problem by emulating an operating system…
Läs mer

Lizas framgångsluncher #3, Jesper Svensson

Jag vet att han är duktig, jag vet att han har gjort mycket affärer och det hörs lång väg när han är på ingång. Klackar på skorna, alltid med klipp i steget. Ständigt framåtlutad. Jag har förstått att han är framgångsrik och han har absolut varit en förebild sedan tidigare. Men det är först nu,…
Läs mer

#100DaysOfCode – Midway milestone

50 days ago I started the #100DaysOfCode challenge and I have since been coding for at least one hour every single day. So far it has been a great experience and I have learned a lot. In these 50 days I’ve managed too complete some small projects and sharpen my general front end skills. Since…
Läs mer

Machine learning – a quick go-to guide for dummies

Machine learning. Another buzz-word. If you’re not working directly with it, chances are you feel a bit insecure when it comes to the exact definition. Yet, as always, everyone else seems to have catched up. You also have an unpleasant feeling that it’s much closer to your everyday life today than just a couple of…
Läs mer

Jag började praktiken, du kan aldrig ana vad som hände sedan

Skönt att jag väckte ditt intresse med min Nyheter24-inspirerade rubrik! Jag heter Daniel, är 25 år och går just nu YH-utbildningen Webbanalytiker – Digital Marketing Specialist på Medieinstitutet. I skrivande stund är jag fem veckor in i praktiken. Det finns en del att reflektera kring så som förväntningarna inför, förhoppningarna på efteråt – jag tar…
Läs mer

Kris i rekryteringsfabriken

Det är 2016 och digitaliseringen knackar inte bara på dörren, den har sparkat in varenda port och inte minst i Stockholm. Det råder stor konkurrens bland IT-konsultbolagen och de riktigt skarpa konsulterna har oftast fler än ett erbjudande att välja mellan. Jörgen Lindqvist, grundare av contentbyrån Content Analytics, omnämner One Agency som ett bolag som i bråda…
Läs mer

Konsten att hantera kritiska projekt under press

Mitt namn är Gustaf Hansson och jag är bra på relationer och testledning! Jag har den här veckan fått den hedersamma uppgiften att berätta lite om test, men även om mig själv och mitt konsultande. Jag arbetar sen fyra år tillbaka som Test Manager. En roll som stimulerar min rastlösa sida, men även min fascination…
Läs mer

Känslor! Kärlek! One!

Jag fick jobbet!! Det ekar nog fortfarande i tunneln från mitt glädjetjut när Liza ringde och meddelade den goda nyheten. Jag hade fått jobbet på konsultbolaget som verkligen fått mig att gå igång. Det är så lite som skiljer olika konsultbolag när man tittar utifrån och in, men så mycket när man väl känner att…
Läs mer

100 Days Of Code

100 Days Of Code My name is Dan Andersson. I’m a 28 year old software developer. I really like what I do and I really enjoy learning about new techniques when it comes to coding. I learn a lot by going through tutorials and watching video courses. Even though these are great resources I often…
Läs mer

One Agency har flyttat!

Det har under en längre tid stått klart att One Agency’s Stockholmskontor kommer byta lokaler under hösten 2016 och längtan har varit… påtaglig. I helgen som var gick flyttlasset från Gävlegatan 12 till mer centrala Grev Turegatan 30. One Agency är ett bolag som lever sina värderingar i varje handling och så gäller även val av kontor. Det var ett självklart val att…
Läs mer

The secret of recruiting Women in Tech

Ingen kan väl ha undgått tech-branschens ihärdiga försök till att attrahera kvinnor. Men hur ser egentligen bolagens strategi ut för att lyckas? Är det rätt att kvotera? Eller är det möjligen så att kvinnor vill bli anställda för att de är duktiga på sitt hantverk, och inte enbart för att de är kvinnor? Vår fantastiska Elise…
Läs mer

Lizas framgångsluncher #2, Richard Eklind

”Kliv ut ur din comfort zone nu och gör något som är bra för dig. Du behöver pengar, jag behöver hjälp.” Richard Eklind sitter uttråkad i ett studierum när han säger okej till Per Grape. ”Bra. Du ska vara i Solna Centrum klockan 15. Se till att se bra ut. Chinos, kavaj, skjorta. Inte de…
Läs mer

Courage to Change och Power of Rotation – grundare Per Grape har ordet

One Agency föddes mitt i en finanskris, vi var ”underdogs” och det var som taget ur en film. De stora konsultdrakarna med deras svarta SUV:ar stod parkerade utanför kunden och vi som litet nystartat företag kom åkandes på våra mopeder. Snabbare, kvickare och hungrigare, det blev till vår fördel. Resan har varit fantastisk och bolaget…
Läs mer

Hur växer man med bibehållen kultur?

One Agency växer snabbast i branchen. Men vårt fokus är inte att växa snabbt – det är att växa rätt. Då många bolag kämpar med just tillväxt och bibehållen kultur har vi blivit ombedda att gästblogga hos Cinode under våren för att dela med oss om framgångsfaktorer och värdefulla tips. Först ut en intervju med…
Läs mer

Lizas framgångsluncher #1, C-H Forssbeck

I fikarummet på One Agency kallas han C-Hoe, i professionella sammanhang C-H eller Carl-Henrik. Seriös, men inte allvarlig. Tillsammans med Andreas (Grape) grundade han ONETED, tidigare systerbolag till One Agency, och idag är bolagen sedan flera år tillbaka hopslagna. Utöver två uppdrag som projektledare (ett på väg att avslutas och ett pågående), chef över OA:s…
Läs mer

Lizas framgångsluncher – Bakgrund

  Mål. Ack dessa mål. För vissa klingar ordet kanske lite ångest och tungt hjärta. För vissa är det en drivkraft, en motivation som för en framåt. Under höstens introduktionsdagar i Furusund fick alla sätta upp minst ett mål, vad som helst. Karins mål blev att börja sätta mål i livet. Hur bra är inte…
Läs mer

Reflektioner från en nyanställd

– Hej. Jag såg din väska, pluggar du IT? – Ja, det gör jag! – Schyst, jag driver ett IT-konsultbolag. Låter det intressant? Hell yeah. Nio månader har gått sedan den där kalla, gråa morgonen i mars när Per Grape klev fram till mig på Crossfit Norrort efter att ha sett min tygpåse med Systemvetardagen-logon…
Läs mer

Äkta känner äkta

Häromdagen skrapade jag vindrutan på väg till ett tidigt frukostmöte. Jag skulle träffa Richard som är konsult på One. Flera tankar gick genom huvudet som det gör inför alla mina möten. Hur går det? Vad går bra? Hur sköter vi oss? En annan fråga som jag skulle ställa var; Varför jobbar du på One? Vi…
Läs mer