I onsdags den 8/3, samma dag som Internationella kvinnodagen, gick Woman in Tech-konferensen av stapeln i Stockholm. WIT handlar främst om att inspirera kvinnor att överväga att ge sig in i, eller att stanna kvar inom Tech-branschen. Självklart var OA’s Attract & Recruit-team på plats för att lyssna på, inspireras av och såklart lära känna fler fantastiska kvinnor inom tech.

Aaaand it was… wait for it…AWESOME!

Dagen började med en version av ”Car pool karaoke” i samtalsform (genialt!) lett av Kinneviks huvudägare Christina Stenbeck, med inbjudna gäster Åsa Risberg, huvudpartner på investmentbolaget EQT, och Siri Vikman, grundare av Aéryne​. Ämnet som diskuterades var hur entreprenörer tänker kring investerare och de huvudsakliga strategier som investeringsbolag använder när de beslutar sig för att backa en verksamhet. Därefter avlöste det ena spännande ämnet det andra. Allt från framtiden för eldrivna fordon till Virtual Reality togs upp på scen, och hela tiden med ett tydligt fokus på att arbeta som kvinna inom IT.

Höjdpunkten på WIT (förrutom alla fantastiska kvinnor vi fick chansen att lära känna), eller åtminstone en god kandidat till höjdpunkten, kan ha varit paneldebatten Leading the way in Tech. Panelen bestod av Anki Ahrnell, CDO på Bonnier, Caroline Dahl, CTO på Ortrud Medical, Lena Olving, VD för Mycronic samt Tuva Palm, CTO för Nordnet. Snacka om power ladies! Spännande och engagerande diskussioner uppstod där publiken kunde ställa live-frågor via Slido.com. Frågor som dök upp rörde bland annat hur man som kvinna tar sig fram i en mansdominerad bransch, och värdet av att teama ihop sig och att bygga ett värdefullt nätverk med kompetenta personer i branschen.

Sammanfattningsvis var det en dag fylld av inspiration och empowerment! Om du var där; GRATTIS, och om du av någon anledningen missade den; be sure to sign up for WIT 2018, vare sig du är man eller kvinna! :-)

Amen to the women!
// Attract & Recruit Team, One Agency