Det är dags för semester och det här året har jag valt att göra som de senaste åtta åren och åka till Kalymnos för att klättra. Jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag kommer hit år efter år. Att jag älskar att klättra förstås, men det finns många platser att klättra på och ändå så väljer jag att åka tillbaka till samma ställe. Kanske är det för att One Agency är alltid strävar efter att ta nästa steg, alltid vill ha en utmaning till och alltid vill förändras som jag väljer att komma hit? Ett avbrott från den elva månader långa dynamiska miljön för att hinna reflektera och återhämta mig. På Kalymnos är det mesta sig likt, samma beständiga klippor, klätterleder, oändliga hav och fantastiska utsikt.

One Agency däremot fortsätter att förändras och växa. Det är många som tycker om att berätta för oss att det svårt med tillväxt, att vi ska vara försiktiga och ta det lugnt. Men när man jobbar på ett bolag med Courage to Change, Live Service och Take Massive Action som core values, så är det där med att ta det lugnt inte alltid helt prioriterat och när värderingarna är ett av de viktigaste kriterierna i rekryteringsprocessen så genomsyrar viljan att fortsätta växa och utvecklas i alla anställda. När det dessutom är så att våra kunder vill ha allt mer hjälp av oss konsulter blir tillväxten naturlig och ganska självklar.

Men hur mycket vi än växer så är det en del saker som är beständiga och det är att One alltid kommer vara ett företag som sätter människan i fokus. Det är människor som gör skillnad, inte företag eller system. Under året har både många konsulter och vi som bolag vågat göra skillnad och därmed utmanat både oss själva och vår omgivning. Initiativet ”Run for Cancer” togs av Marcus där vi som bolag, medarbetare och bekanta skänkte pengar till cancerforskningen för varje sprungen kilometer. Sofia är för första gången i sitt liv anmäld till Kortklassikern och redan på söndag går första loppet av stapeln i form av simning. Sara höll yogaklass för 60 personer i Las Palmas, Erik har börjat läsa kurser i hindi, Vendela har tävlat i crossfit, Simon har cyklat Vätternrundan och Nina fortsätter hålla nätverksträffar för kvinnliga IT-chefer. Vi som bolag har varit med och arrangerat bl.a. BLOXPO, Europas största Blockchain-konferens och Pink Sunday i samarbete med Pink Programming. Vi har utbildat i agila metoder, systemutveckling, projektledning, DISC-profiler, testautomatisering, bygga varumärke i IT-branschen m.m. och dessutom har vi utfört över 250 uppdrag åt våra kunder. Petter räknade ut att vi genom de uppdrag vi har utfört under året har gjort livet lite lättare för mer än 1 miljard människor. Det är givetvis inte möjligt att lista allt som har gjorts, men det var ett urval av exempel.

Vi har också fått föreläsningar i världsklass, till exempel av Erik Fernholm som lärde oss att det blir som man tänker och att en av grundförutsättningarna för att bli lycklig är att man förstår värdet av det man gör och vågar göra det man tror på.

När jag tittar tillbaka på året som har gått så blir jag återigen påmind om att detsamma gäller företag – man måste våga, utmana, lyckas, misslyckas, genomföra, avbryta och testa för att ta sig vidare och man behöver förstå värdet av det man gör. Därför fortsätter vi jobba med personlig utveckling tillsammans med kompetensutveckling inom våra expertområden, vi fortsätter att utmana oss själva, våra uppdragsgivare och One Agency som bolag. För om vi fortsätter våga göra skillnad så kommer vi att bli en bättre arbetsgivare, hjälpa våra uppdragsgivare ännu mer och därigenom göra livet ännu lättare för den miljard människor som använder någon av våra uppdragsgivares tjänster. Kanske skulle man då våga säga att vi har gjort världen lite bättre genom vårt arbete?

Ha en fantastisk sommar och våga göra något som ni inte brukar göra oavsett om det lyckas eller inte. Och kom ihåg att vila också – det ska jag göra, för den viktigaste utmaningen nu blir att välja ett matställe som hela familjen gillar :-)

// Richard